Ett tag sen

2012-05-30 - 16:08:53

Nu var de ett tag sen. Datorn är iväg på lagning så återkommer om några dagar förhoppningsvis:) det är lite mkt nu som ska fixas med så perfekt med en pause. Dock hade det underlättat med en dator.

Härlig kväll

2012-05-22 - 20:33:21
Idag har jag inte fått riktigt så mkt gjort som jag hade tänkt men dagen är ju inte slut än ;)
Iaf skickat in inlämningsuppgiften. ska hinna kolla på den andra med tänkte jag .
Majskolvarna är på spisen . och disken är nästan uppdiskad(förutom två glas typ ) .
Imorgon är det dags för mvc. kolla järnvärdet och även boka tid för efterkontrollen .
sen sk jag ringa hjärtavdelningen och boka tid för kontroll av hjärtat. ett annat samtal ska hinnas med, hatar fasen när de inte ringer upp när dem säger det. Sen ska det hinnas med  å pluggas massa matte med.

Imorgon blir de god mat.. älskar när man haft kött inne i ugnen i flera timmar. blir så jävla gott :) .
god sås och lite grönsaker..  två cola burkar kvar sen blir de inga fler på ett tag. eller klart man får unna sig en någon gång ibland men inte alls som nu .
Imorgon ska även lilla Wilja vägas. tror hon har gått upp till sin födelsevikt och lite till ;) hon älskar ju mat;) haha .

Nehe kolla majskolvarna(om de börjar koka än), smaka på jordgubbarna och titta lite på tv.. Härlig kväll :)

<3

2012-05-21 - 20:10:54

Idag var du beräknad vår glada älskade Wilja . <3

Hönsmamman har full koll

2012-05-21 - 20:08:27
Nu ska jag ta tag i kvällens måsten så länge wilja tillåter det :) Vilicia hade lite svårt att somna idag men efter lite sång så somnade hon, haha det lät väl så förjävligt ;)
har en del plugg att bli klar med. Imorgon har jag massor som ska bli gjort när barnen är på dagis. men så länge wilja är på bra humör så ska jag nog hinna med det mesta:)  ju merj ag hinner idag desto mindre å göra imorgon :) Denna veckan blev en sån där vecka med mkt att göra. Men de blir så när man ska komma in i allt igen . efter att inte ha gjort ngt sen wilja kom typ så ligger man lite efter.
Men som sagt. allt går om man vill :)

Idag kom papprena från skatteverket där vi ska fyllai wiljas namn. :) Undra vad vår tredje skönhet ska få för andranamn :P Undra om min hjärtläkare hör av sig i veckan med. eller om jag bara får en kallelse kanske? . 
På onsdag ska jag kolla mitt järnvärde igen .Känns verkligen att de gått upp. Inte haft huvudvärk på hela dagen och är mkt piggare :) skönt. Sen ska även Wilja vägas , viktigt att hon går upp ordentligt och orkar äta :). Hönsmamman har full koll,så tror inte det är ngn fara. hon är en matglad tjej :) 

Nehe nu ska jag ta tag i plugget. Ha en bra måndagskväll :) 

Njuta

2012-05-19 - 19:11:15
Det gäller att njuta av alla glada dagar. för visst kan humöret vända fort på en 3 åring och en snart två åring. Men mjag måste nog ändå säga att det har gått bättre än vad jag trodde med vilicia sen Wilja kom. Hon är otroligt snäll och vill gärna klappa och puss. nog hunden som är mest svartsjuk;) haha .
Men så kommer ju självklart de stunder där man helst vill ha mamma elller pappa i fred. Men det hör ju faktiskt till. tror att alla barn känner så ibland när det kommer en till och ska ha uppmärksamhet.
Men fy tusan vad jag njuter, äntligen har jag kunnat börja njuta. efter att ha varit helt slut, så är jag äntligen pigg:)
på onsdag är det dags för vägning av lillan och järnvärdes koll på mig. har fortfarande massa huvudvärk så den är nog inte helt bra än men några dagar kvar :) så hoppas den hunnit gå upp mkt.
Fått wiljas andra läkartid och ska även kolla om jag kan göra nationella provet i matte på torsdag. Hoppas så jag har de gjort.

ja annars blir de rätt lugnt. har ju en del plugg att ta igen men ska plugga liten stund nu tänkte jag sen blir de myslördag. Wilja ska få sig ett härligt bad och så får vi nog lite besök. Imorgon är det söndag, då blir de nog ännu en ute dag. Härligt. kan man annat än att njuta :)?

Varför?

2012-05-17 - 21:43:51
Dags för ett sånt där tråkigt inlägg, ett inlägg som jag aldrig kommer få svar på , varför?
Varför är det så svårt å bry sig, att höra av sig och finnas där?
ett grattis var det allt du kunde kläcka ut ? inte en fråga hur jag mått efter eller liknande. Är det inte det minsta man ska kunna begära från en person som dù?
Vad ska jag säga den dagen barnen frågar efter dig? sanningen, att du inte bryr dig? att du inte ville ha den roll som du egentligen har. att du valt bort dem?
Jag har aldrig begärt ngt från dig, begär inet att du ska köpa några julklappar, födelsedagspresenter men ett samtal åtminstonde en gång i månaden kan väl inte vara mycket begärt? ska inte det vara ett intresse från din sida eller är det endast jag som ska tvinga dig till det? .

Bättre att tacka nej till en roll om man inte kan vara det 100%. Om man inte kan finnas där och bry sig, om man inte kan ta sig lite tid. Det är inget som kostar pengar endast kärlek! . Men är det en för dyr gåva att ge så kan du skita i det nu. jag vill inte ha några falska förhoppningar. vi är värda mer!

Förlossningsberättelse med Wilja

2012-05-16 - 10:41:29

Dags att skriva förlossningsberättelsen.
Allt började med förvärkar natten till torsdagen. När jag var uppe å gick så var de inte så smärtsamma och inte så täta men så fort jag la mig så kändes dem mer och kom mer regelbundet..
Ringde iaf hem J så han åkte hem en dag tidigare från jobbet och även min syster som skulle vara med :) . tur i oturen fårm an väl säga för inte kom de någon Wilja den natten.. Mötte iaf upp hoonom vid sjukhuset i kalmar för att göra en kontroll när vi ändå var där. Öppen en cm regelbunda sammandragningar som för övrigt knappt kändes. De kunde hålla på så här flera dagar och öppen kunde jag ju varit länge eller sså kunde de gå lång tid innan det hände något mer tänkte jag .
Eftersom jag kände mig pigg och inte trodde att det var  på g så valde vi att görade vi hade planerat. Hämta hem lilla bamse. :)Efter att vi hämtat bamse åkte vi hem. En trött mamma som hade varit barnvakt och blivit väckt mitt i natten . och jaa alla var helt slut.
Syster valde att stanna över natten för att antingen skulle de ju sätta igång dagen efter tänkte vi eller så skulle de vänta flera dagar.
kvällen kom och nu började det kännas. ringde barnens farmor å farfar som hämtade dem så de kunde sova där ifall det skulle sätta igång på riktigt nu.
alla var så trötta. de andra somnade runt halv 11 tror jag de var. jag la mig närmare halv 12. somnade som en stock.... vaknade 5 över 2 på natten. satte mig upp och kände en värk. nu gjorde de ont! sa till hjärtat att han faktiskt fick gå upp nu. gick ner till syster väckte henne och släppte sen ut hunden.
nu var de dags att åka in...

åkte vid halv 3. lämnade bamse på vägen sen raka vägen till förlossningen. jag satt helt tyst hela vägen.. måste nog säga att de var mer smärtsamma denna gången även om jag kunde andas igenom dem rätt bra.

väl på förlossningen blev vi inskrivna 03:10.
det tog tid å gå till rummet:) inne på rummet satte de på ett ctg. jag frågade hur länge jag skulle ligga med den . 15-20 minuter sa dem.. oj så länge tänkte jag.
senn kom de in en till barnmorska, frågade om jag inte skulle byta om, men de kunde vi göra sen sa hon, men vi kunde undersöka dig nu iaf sa hon.  fick på mig de snygga nättrosorna och blev undersökt. 7-8 cm..
de bestämde sig för att inte ta hål på hinnan för de var några andra i rummet brevid som skulle få när som så de tänkte att de skulle hinna de först.
Men ikke, wilja ville ut;) så vattnet gick av sig själv. undersökningen gjorde dem precis innan vattnet gick. den ena bm hann precis gå ut ur rummet å var på väg till de andra när vattnet gick. 03:30.
 krystvärkarna kom igång direkt. 03:32 var lilla wilja ute :)
fort gick det.  2835 g och 46 lång.
så liten ochså finsen var de dags för de värsta. moderkakan.... att den inte bara kan komma ut hel och av sig själv.. när de skulle hjälpa den att komma ut drog de lite i navelsträngen men då gick den av så klart. jag fick massa dropp eftersom att när moderkakan väl kom ut så var den inte hel(som vanligt)
tycker det är förbannat obehagligt när de ska trycka på magen hela tiden osv.
tog et tag innan vi fick grattisbrickan man tusan så gott de var.. finns nog  ingen annan gång som de är så gott med mackor:P haha
kände mig rätt pigg efter förlossningen. men tog ett tag innan jag fick duscha för att de ville se så att de inte kom massa blod när de tryckte på magen..

när jag väl fick duschha som jag längtat, satt jag en stund på sängen först. eftersom jag förlorat lite blod så vill de ju se så jag inte blev snurrig. kände inget. gick till duschen utan problem. satte mig på toan. minns bara att jag precis hann känns mig snurrig sen blev allt svart. jag svimmade, slog i huvudet i golvet. vaknade till och kunde precis nå en larmknapp sen svimmade jag till igen.
Minns hur de hämtade en säng å la mig på dem. frågade om jag var med dem sen körde de in mig till rummet. Blev inte mkt till dusch .
Sov en stund iaf. skönt var det.
vid nio tiden blev jag flyttad till bb .

BB-tiden

Fick ett dubbelrum som jag delade med en annan . fast hon skulle åka på dagen .  Sen på natten kom det en ny.
Den dagen mådde jag bra. tog mig en dusch senare . fick tabletter mot sammandragningarna på natten. sjukt vad droppet gjorde så att livmorden arbetade extra mkt.
Dagen efter var det dags å gå på toa på morgonen. kom in på toan. satte mig. sen blev de svart.... svimmade igen . Ännu en gång helt utan förvarning, utan att känna mig det minsta yr förens precis sekunden innan .
Denna gången var jag ganska pigg när jag vaknade efter att jag svimmat. kunde ta mig tillbaka till sängen med lite hjälp från personalen men behövde iaf inte åka säng.
Nu var allas fråga varför jag svimmade. de tog blodtrycket och de såg bra ut . kollade även blodvärdet. 101. inte så farligt lågt ändå .
De tog ekg. Där visade det Förmaksflimer. Fan.. fick en tablett mot hög puls. Mitt hjärta var alltså lite påverkat.
Fick givetvis inte åka hem den dagen heller.
Fick allt serverat till rummet . frukost, middag osv. Moa och älskling kom även och hälsade på och vilicia. Bella var med farfar den helgen . Men hon hade varit med å hälsat på på fredagen . :)

Iaf  på söndagen var detd ags för ett nytt ekg. Det visade inte längre förmaksflimmer. Skönt tänkte jag nu får jag åka hem . dasg å ta blodprov i fingret. Efter att en stor klump hinnor kom ut på natten.. Äckligt.. Blodvärdet var inte alls bra. 79. Fan . nu började de prata om ifall jag skulle få blof .. Jag som kände mig pigg, inte kunde mitt järnvärde vara så lågt? .
De tog ett nytt i armen, skulle de inte vara bättre så skulle jag inte få åka hem än. det visade 85. yes. så nu fick vi äntligen åka hem :) . wilja hade fått sin ok stämpel från bb . :)

Hon är en lugn och snäll tjej , sa inget när de tog pku testet eller gjorded e andra kollerna..

Nu skulle vi äntligen hem. <3 dagen efter var de dags att åka tillbaka för att kolla Wiljas hjärta. med ekg och ultraljud. hon fick även ännu en undersökning och vägde då 2600 g. (måndags)


Hon v'gde2620 g när vi åkte hem(söndags) och idag(onsdag) är det dags att väga henne igen för att se så kurvan vänt.

Vår fina Wilja <3

2012-05-15 - 06:50:39

En förlossnings Berättelse kommer inom kort. Måste bara bli lite piggare först..

Bamse:)

2012-05-13 - 20:21:19

Vår finaste Bamse:)

Älskade.

2012-05-11 - 14:03:45

Nu är hon här. Älskade lilla wilja kom inatt.

Slutat med nappen :)

2012-05-08 - 18:48:44
Nu har vilicia slutat med nappen helt. Hon har haft den när hon sovit å så innan men idag sov hon på nagis för första gången utan :) hoppas det fortsätter å gå så bra. Hon har inte haft napp hemma sen i söndags kväll.
Stora tjejen nu :) så duktig. Hon var lite ledsen i söndags å vaknade på natten å så. Men de brukade hon göra när hon hade napp och hade tappat den med. :)
Men nu kanske hon slutar vakna på natten av att hon tappat nappen och sover hela natten ist :) skönt att den är borta innan bebis kommer .


Gissa vikt och längd och när bebis kommer :)

2012-05-08 - 18:15:00

Nu kan ni gissa vikt och längd på bebis:)

Bella vägde 3225g och var 48 cm när hon föddes 3 dagar innan bf.

Vilicia vägde 3165 g och var 49cmnär hon föddes 3 dagar efter bf.

Så vad tror ni bebis kommer väga? Och när kommer h*n? Men ist för datum får ni gissa utifrån bf.antingen på bf eller tex 3 dagar innan, 4 dagar efter bf.

Ni kan ju även gissa könet om ni vill :)

Så gissa nu:)

Lycklig <3

2012-05-07 - 20:27:52
Har så mkt att se framemot.. :)
är så glad:) denna veckan kommer bli toppen.
nästa månad kommer bli toppen. hela sommaren kommer bli toppen :) 
Hoppas bebis vill komma snart mde.. men känns inte så . men den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge sägs det ? fast jag anser nog att man alltid väntar för länge ;) haha .. Tiden går sjukt sagta;)

Nej matten väntar:) ha en bra kväll

Måndag=pluggkväll

2012-05-07 - 18:30:46
Nu är måndagen snart avklarad.. Tiden idag har gått riktigt fort.
även om jag inte gjort ngt speciellt. Har gjort klart inlämningsuppgiften och skickat in den, träffat moa en stund. städat lite (dammsugit,diskat) .
nu sitter jag här. barnen ska snart sova, och jag ska börja plugga matte.
Har lite matte som ska vara klart till imorgon helst :) men de ska nog gå bra.
Imorgon ska vi få tillbaka provet, ska bli kul å se vad jag gjorde fel på . Ska även seo m han kan kolla upp en dag som jag kan göra det nationella provet på. Helst nästa vecka så jag får de gjort. Men då gäller det att jag pluggar matte som tusan i veckan men de ska nog gå bra. Hade varit skönt å ha matten klar innan bebis kom:)

Så kvällen består helt enkelt av te och plugg. Morgon dagen består av matte och lite städ och onsdagen får bli en städdag tror jag :) mkt beror ju på vädret så klart. :)

idag har vi varit ute nästan hela dagen förutom när vi lagade mat. Så härligt att kunna sitta ute hela tiden..
Fast man blir trött av all frisk luft. Man ser redan på barnen att de fått färg. De blir bruna så himlans lätt, själv så får jag sitta länge i solen för att få färg :P hehe .


Nehe nu ska jag mysa med barnen . :) ha en bra kväll

Söndag

2012-05-06 - 08:49:01
Tänk nu har det redan gått en vecka. tiden går alldeles för fort. :) En dag närmare bebis ankomst :) när h'n vill komma de vill säga.. Gärna typ till helgen ;) men de är nog ingen risk, utan bebis stannar nog iaf 4 veckor till ;) haha . känns som att jag kommer gå över 9 dagar denna gången ;) vet inte varför bara en känsla.

Idag har vi inte så mkt planer iaf.. Hämta hem bella som stannade kvar med farmor å farfar igår.:) skönt med lite egentid med dem för henne å så med :) bli lite extra bortskämd.
jag har lite plugg som ska hinnas med ikväll när barnen lagt sig tänke jag .

imorgon har vi inga planer alls mer än dagis för barnen .. å plugg för mig då . ska rökna massa matte så jag kan göra det nationella provet snart tänkte jag . :)

nehe nu ska jag ta tag i hemmet :) ha en bra dag

Underbart väder

2012-05-02 - 13:46:27
Idag hr jag hunnit med lite mysfrukost hos moa , ett mvc besök och lite annat fix. nu ska jag ta tag i pluggandet.. dock lockar de mer att vara ute. men de får bli när jag hämtat barnen helt enkelt.. :)
känner mig lite lagom seg idag. alldeles för lite sömn inatt. Men de får jag ta igen denna natten som kommer ist. :)

Idag har jag plugg på schemat helt enkelt.. det är vad som ska göras innan barnen ska hämtas men även efter dem lagt sig.. matte ikväll och socialt behandlingsarbete nu innan .. super intressant med socialt behandlingsarbete btw =) så de ska bara bli kul.. ska även kolla vad vi ska äta till middag idag .. funderade lite på om vi skulle äta hemmagjorda köttbullar kanske och pasta. eller får se vad som finnsi frysen . ska sluta köpa på mig massa hela tiden utan tömma de vi har nu. annars blir de bara förstört :P .

nehe nu ska jag ta tag i allt.. Ha en bra dag i de underbara vädret :) nu blir de glass å plugg.


Lycka. Det känns så bra nu .

Maj

2012-05-01 - 21:12:04
Nu var det ett tag sen jag skrev här .
 har haft fullt upp helt enkelt. De fina dagarna har vi varit ute hela dagarna typ . :)
Mn blir så otroligt lycklig av detta vädert. Idag har vi inte varit hemma ngt typ. kom hem sent med så barnen kom i säng lite sent. men men .de är nog pigga å glada imorgon ändå.

Känner sånt rus i hela kroppen . så otroligt mkt skoj framför mig. Mer kommer ni få veta när saker är helt klart :) mkt som kommer hända denna sommaren . endel förändringar. Men de kommer bli bra. :)

Och tänk att det är maj nu .. den månaden som jag väntat på så länge. Äntligen , förhoppningsvis kommer vi få vår lilla bebis denna månaden . men ska ju inet hoppas förmkt men jag längtar verkligen efter att få slippa denna mage ;) haha .

Nej nu ska jag hoppa in i duschen . tänka på denna underbara dag. Fixa med det som ska fixas med till imorgon och fundera på hur vi ska göra med allt :) .


Lycka.
RSS 2.0